BASORD: Flora помага на хората да живеят по-здравословно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:12 / 21.07.2009Коментари ()1491
©
Все повече нараства значението на фибрите в лечението на болестите, породени от свръхтегло. Около това мнение се обединиха диетолозите в рамките на четиринадесетата годишна среща на Българската асоциация за изучаване на затлъстяването (BASORD) с участието на едни от най-известните български специалисти като доц. Светослав Ханджиев, проф. Фани Рибарова, д-р Павлина Гатева.

Фокусът на форума бе върху актуалните проблеми на диетологията в световен мащаб, а водещ акцент - най-новите тенденции в борбата със затлъстяването. Българските диетолози споделиха своя опит в прилагането на съвременните здравословни хранителни режими и подчертаха изключителната ефективност на богатите на белтъчини диети, съдържащи продукти с нисък гликемичен индекс.

Продуктът за мазане Flora с фибри беше посочен като изключително полезен и помагащ на хората да живеят по-здравословно. Той е разработен от „Белла България" със съдействието на BASORD и е единственият представител на категорията, включен в общоевропейската програма за редуциране на теглото DIOGENES за България. Едно намазване с Flora с фибри осигурява около 10% от препоръчителната дневна доза фибри на всеки човек. Консумацията му спомага за понижаването на нивото на холестерола в организма. Освен това, Flora въздейства благоприятно върху чревната перисталтика и стимулира храносмилането.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/BASORD-Flora-pomaga-na-horata-da-zhiveyat-po-zdravoslovno-101325
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.