Дните на ВМРО върху Младежкия хълм преброени, кой да плати 10-те хиляди?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 23.07.2009Коментари ()4406
© Plovdiv24.bg
"Ще махна ВМРО от Младежкия хълм. Недопустимо е там да има каквито и да било надписи. Ще струва 10 хиляди лева. Процедурата за малка обществена поръчка приключи. Има алпинисти, които ще свършат работата. Договорът е пред подписване. Изборите минаха, не могат да ме обвинят в анти-ВМРО предизборна агитация. На хората не им харесва скалата да е надраскана", потвърди кметът на район "Централен" Райна Петрова пред репортер на Plovdiv24.bg.

Още в края на февруари тя потърси съдействие от кмета Славчо Атанасов надписът да бъде премахнат. Той й го обеща. После отстъпи на заден ход и обясни, че щели да се харчат излишни пари, че трябвало специално разрешение от две министерства, защото пловдивските хълмове са защитена територия.

Междувременно от политическата централа на ВМРО извадиха компромат на Петрова, че по време на датирането на надписа била техен член. Тя чистосърдечно призна, че не се срамува от краткотрайното си присъствие сред списъчния състав на организацията.  

Защо ще пръска 10 000 лв. на вятъра за един надпис? С 10 000 лв. може да запълни много улични дупки, да направи нови тротоари. Това ли е най-важното? - контрират противниците на идеята на Райна Петрова.

"Всичко е важно. В момента вървят процедури за ремонтите в детските градини и ясли, по училищата. Реконструираме тротоари и улици, правим художествено осветление. Движим много неща. И на заличаването на надписа ще му дойде времето", отговаря Петрова.

Официално питане до Славчо Атанасов отправи днес следобед пловдивският лидер на СДС и общински съветник Николай Караиванов. Той настоява кметът да отговори какви мерки е предприел за премахването от Младежкия хълм на надписа ВМРО, представляващ абревиатурата на политическата сила, която го е издигнала и на която е член, както и какви санкции е наложил на политическата партия ВМРО с оглед спазване на нормативните уредби на община Пловдив.

"Трябва ли данъкоплатците да платят 10-те хиляди лева за почистването на надписа, след като политическа партия ВМРО носи цялата отговорност за наличието му върху защитена територия? Ако все пак община Пловдив в лицето на кмета на район "Централен" - г-жа Райна Петрова, предприеме съответните действия по заличаването на надписа, ще изискате ли направените разходи да бъдат възстановени от политическа партия ВМРО?" - пита Караиванов.



Още по темата: общо новини по темата: 12
16.05.2012 »
10.05.2012 »
01.03.2011 »
08.12.2010 »
14.06.2010 »
02.02.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dnite-na-VMRO-vurhu-Mladezhkiya-hulm-prebroeni-koi-da-plati-10-te-hilyadi-101646
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.