Уволниха шефа на Главна инспекция по труда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:51 / 24.08.2009Коментари ()2335
Директорът на Главна инспекция по труда Гълъб Донев е освободен. На негово място е назначена Румяна Михайлова, досегашен главен секретар на инспекцията. Преди това тя е била инспектор в Сливен. Това стана ясно от пресконференцията в Министерството на труда и социалната политика.

Причините за освобождаването му са нецелесъобразност в работата на Гълъб Донев. Анализите, които е направило новото ръководство на ведомството върху работата на инспекцията са показали, че тя не изпълнява контролните си функции.

При посещението на министър Тотю Младенов в Кюстендил миналата седмица е установено, че в областната инспекция е имало само трима инспектори, всички останали са били в отпуск. Установено е още, че за цялото си управление на инспекцията, Гълъб Донев е посетил едва три-четири областни инспекции.  

От социалното министерство съобщиха и резултатите от направените миналата седмица проверки. Установени са 31 случая, в които са наемани работници без трудов договор, а в 95 случая има забавяне на възнагражденията. Съставени са общо 258 акта за нарушения.

По-късно днес ще има заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Там работодатели, синдикати, социално министерство ще спорят за равнището на заплатите, на социалните помощи, както и какви да бъдат пенсиите до 2013 година.

Източник: bTV


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Uvolniha-shefa-na-Glavna-inspekciya-po-truda-106418
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.