Според кмета на Гълъбово повдигат обвинение срещу него, защото защитава общинската собственост в града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:03 / 24.08.2009Коментари ()1217
Повдигат обвинение срещу мен, защото аз защитавам общинската собственост. Направени са много проверки на община Гълъбово - от Министерство на финансите, от „Финансов контрол", правени са и одитни проверки, но няма направени забележки към общината. Така кметът на община Гълъбово Николай Колев коментира повдигнатите му обвинения.

Окръжна прокуратура гр. Пловдив повдигна обвинение на Николай Колев, кмет на община Гълъбово, на 20 август за престъпление по чл.282 ал.2, вр. ал.1 от НК, във връзка с превишаване на власт и права и неизпълнение на служебни задължения. „Не може да идват фирми, независимо кои, в общината и да разрушават улици и мостове, които не били ремонтирани. Има много по-приоритетни неща, освен улиците и мостовете, за да се насочват средства там. В Община Гълъбово е дошла една фирма, която е с предмет на дейност „строителство на електрическа централа", те разрушават улици и мостове, защото не сме ги били ремонтирали. Ние не сме толкова богата община, за да отделим средства. Нашият бюджет е 3,5 млн. лв., а ремонтът на моста - 1,5 млн. лв. Сега трябва да затварям училища и мостове, за да ремонтирам моста, който те строшиха", каза още кметът на Гълъбово. Той отново подчерта, че няма никакви нарушения, но отказа да коментира с какви интереси може да е свързано повдигането на обвинение срещу него.

Източник: Агенция "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 2
24.11.2009 »
20.08.2009 »

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Spored-kmeta-na-Gulubovo-povdigat-obvinenie-sreshtu-nego-zashtoto-zashtitava-obshtinskata-sobstvenost-v-grada-106454
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.