Агроиновации: Изтича срокът за кандидатстване по стажантската програма на EIT Food | ||||||
| ||||||
Състезание за агро стартъпи дава до 25 000 евро Европейският институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) и Институт за агростратегии и иновации – ЕIT Food Хъб България, обявиха прием на заявления за конкурса през 2020 г. Това е темата на брой 146 на рубриката „Агроиновации“, която Агри.БГ реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации. Студенти със степен бакалавър или магистър от различни специалности, както и докторанти от 28 RIS държави, сред които е и България, ще открият разнообразни възможности за професионално развитие в хранително-вкусовата промишленост, трупайки безценен опит по време на платени стажове в Европа. Стажовете са с продължителност от 3 до 6 месеца, а стипендията е в размер на 1350 евро на месец по програмата RIS Fellowships и 2000 евро на месец по програмата на RIS Talents. По време на процеса на подбор на кандидати се търсят млади и амбицирани студенти и докторанти, които ще предизвикат вълна от предприемачески иновации и ще помогнат за развитието на местната агро-хранителна екосистема. Стажантската програмата EIT Food – RIS Fellowships, се състои от два взаимно допълващи се компонента. RIS Fellowships е програма, насочена към студенти със степен бакалавър или магистър и млади предприемачи. Те ще разкрият своя талант в агро-хранителния сектор, като натрупат практически опит и подсилят уменията си, свързани със съответната работа. Това включва и аналитично мислене и креативно решаване на проблеми. Стажантите на RIS Fellowships ще бъдат ангажирани в дейности от типа „учене-чрез-действие“ (вътрешни проекти и задачи на партньорите на EIT Food), осъществявани от всяка компания домакин. Ползи от стажантската програма • Прецизен подбор на точните кандидати за съответния стаж в зависимост от сферата на стажантска дейност, определена от всяка една компания домакин; Допустими кандидати Те трябва да учат или живеят в някоя от 28-те EIT RIS държави или региони, сред които през 2020 г. попада и България. Те трябва да имат интерес в агро-хранителния сектор; да имат проактивен подход и желания за допълнителни дейности по време на обучението; да притежават аналитични умения, да бъдат с широк кръгозор, целенасочени и добри екипни играчи; да могат да работят на английски език; да са на разположение в периода от юли до декември 2020 г., както и да имат здравна застраховка и възможност да пътуват в чужбина. |