Спартак Николов: До 50% ще намалеят загубите на питейна вода в Пловдив и областта
Автор: Цвети Тончева 11:27 / 16.08.2021Коментари ()5754
© Plovdiv24.bg
До 50% се очаква да бъде намалена загубата на питейна вода с изпълнението на дейностите по проекта, който днес бе представен от ВиК Пловдив, съобщи управителят на дружеството Спартак Николов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той поясни, че през 2014 година, когато е бил назначен за управител на дружеството, загубите на вода са били над 62%, а към първото полугодие на тази година те са сведени под 55%.

Намаляването на загубите на вода е една от основните цели по проекта, но не единствена, отбеляза Николов. Изпълнението на проекта ще подобри хигиенните изисквания, съобразени със законодателството в ЕС, ще има по-добро управление на отпадъците. Резултатите ще допринесат и за намаление на емисиите на парникови газове. Всичко това ще бъде приведено в съответствие с екологичното законодателство и европейските директиви.

Тези мероприятия са пряко насочени към проблемни зони, каза още Спартак Николов. Проектът е насочен към населени места с население над 10000 жители, а не към малките населени места.

Те са обект на други пред инвестиционни проучвания по друг проект, за жители от 2000 до 10000 души

ВиК Пловдив обслужва 214 населени места. Не всичко от тях обаче в момента имат достъп до европейски средства по оперативните програми, добави Спартак Николов.

Повече гледайте в прикаченото видео!



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Spartak-Nikolov-Do-50-shte-namaleyat-zagubite-na-piteina-voda-v-Plovdiv-i-oblastta-1116277
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.