Община Родопи ще бъде разцепена и унищожена
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:23 / 13.10.2005Коментари ()3072
©
Управляващата коалиция в Пловдив е взела решение да бъде обсъдено съществуването на изкуствено създадената община Родопи. Още по време на тазгодишните парламентарни избори от ВМРО сигнализираха, че община Пловдив освен, че е най-малката община в България, е приключила с всички възможни терени за инвеститори. Междувременно кметове на някои села в близост до Пловдив не се съобразяват с желанието на жителите и бавят процедурите по преминаването на селата към града.

"Бъдещето на община Родопи е на карта", заяви председателят на групата на ВМРО-БНД Камен Шишманов. Той допълни, че тя трябва да се разпадне, а селата да преминат към съседните общини - Куклен, Кричим и най-вече община Пловдив.

Коалиционният съвет на управляващите в града ни е в процес на подготовка на правилник за работа, който да подобри ефективността на Общинския съвет. Партиите са се разбрали за в бъдеще предложенията от дневния ред на ОбС да се одобряват предварително на събрание на коалицията, което да гарантира приемането им в залата. Коалиционният съвет излезе и с декларация в подкрепа на предложението за отлагане на отсрочване плащането на кредита на "Градски транспорт".


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Rodopi-shte-bude-razcepena-i-unishtozhena-11223
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.