9 години затвор за пиян шофьор, убил 6 души
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:52 / 17.10.2005Коментари ()1278
©
Пловдивският окръжен съд осъди на 9 години лишаване от свобода Иван Димитров / 33 г./. Той беше признат за виновен в това, че на 27.04.2003 г. в с. Борец при управление на МПС е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Дончо Л., Любка Н., Минка Л., Марийка П., Вълко П. и Петър М., като деянието е извършено в пияно състояние, от него е настъпила смърт на шест лица и случаят е особено тежък.

Иван Димитров не притежава свидетелство за правоуправление. Наказван е бил за управление на МПС без правоспособност 5 пъти. Въпреки това продължил да шофира без да е бил обучаван.

Подсъдимият живеел в с. Борец на съпружески начала с пострадалата Любка Н. От съвместното си съжителство имали 5 деца – Дончо Л., Анка Л., Пенка Л., Николай Л. и Минка Л.

На 26.04.2003 г. се договорил със свой познат да купи от него лек автомобил “ ВАЗ “ Разбрали се цената от 300 лв. да се плати по – късно.

На 27.04.2003 г. до около 3 часа подсъдимият се черпел с пострадалия Вълко П., вуйчо на “ съпругата “ му. Около 7 часа сутринта взел автомобила, имайки намерение да обиколи Брезовските села и да изкупува кожи. В колата се натоварили и пострадалите – “ съпругата “ му заедно с дъщеря им Минка Л. и синът им Дончо Л., както и лелята, първият братовчед и вуйчото на Любка Н.

Около 8 часа тръгнали за с. Върбен. Времето било слънчево и ясно. На един от завоите, в който подсъдимият навлязъл с превишена скорост, лекият автомобил поднесъл, излязъл от пътя и се ударил в крайпътно дърво. От удара колата се разцепила на две, като задната част се обърнала с колелата нагоре.

Всички в колата с изключение на шофьора – Иван Димитров починали на място.

Наказанието ще се изтърпява при първоначален ОБЩ режим.

За така наложеното наказание беше постигнато споразумение мужду страните, което беше одобрено от съда. Споразумението не подлежи на обжалване, тъй като има сила на влязла в сила присъда и по силата му подсъдимият започва от днес да търпи така определеното му наказание.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/9-godini-zatvor-za-piyan-shofyor-ubil-6-dushi-11332
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.