Над 40 килограма амфетамини задържаха в Хасково и Стара Загора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:00 / 22.10.2005Коментари ()843
При съвместна операция на антимафиотите от Хасково и Ст.Загора в ареста на РПУ-Свиленград е задържан 28-годишния Р.Б. В управлявания от него микробус “Форд Транзит” и в дома му в Стара Загора са открити над 50 кг амфетамин - таблети.

Във връзка с разследването на международен канал за трафик на наркотици, предназначени за Арабския свят, спецполицаите са наблюдавали тайник в покрайнините между Свиленград и Любимец. Около обяд на вчера към тайника се приближил 28-годишният старозагорец, взел укрития там сак и се запътил към колата. В момента, в който качвал сака в микробуса, мъжът е задържан. Незабавно извършеният оглед установил, че в туристическата чанта има 7 полиетиленови торби, пълни с розови на цвят таблетки. Полевият наркотест, реагирал положително на амфетамин. Общото тегло на откритите край Свиленград хапчета е 24,448 кг.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия съвместно със служители на РЗБОП и РПУ-Стара Загора е извършено претърсване в дома на младия мъж. От там старозагорските полицаи иззели 8 полиетиленови торби, пълни със същия наркотик, с общо тегло 27 кг и 1 торба с килограм канабис.

Във връзка с действията на антимафиотите и задържането на 28-годишния мъж, в ОСлС-Свиленград е образувано следствено дело по чл. 354, А, ал.2 т.1 от НК. Той е задържан в следствения арест в града.
Продължава работата за уточняването на ролята и степента на съучастие на лица, станали известни в процеса на разследването.
По оценка на експерти, цената на задържания наркотик на арабския пазар би достигнала около 6 милиона евро.

Данните за успешната операция бяха огласени на пресконференция в Хасково от директорите на РДВР Стара Загора ген. Тончо Михайлов и на РДВР Хасково полк. Иван Петров в присъствието на окръжния прокурор Петър Мидов.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nad-40-kilograma-amfetamini-zadurzhaha-v-Haskovo-i-Stara-Zagora-11484
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.