Таско Ерменков откри компютърна зала в Пловдивския университет за хранителни технологии
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:03 / 01.11.2005Коментари ()1203
Таско Ерменков, директор на Агенцията за енергийна ефективност (АЕЕ) и кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков откриха компютърна зала в Пловдивския университет за хранителни технологии. Това съобщи Таско Ерменков, директор на АЕЕ. Средствата са събрани от програмата за обучение на енергийни одитори в България, в която беше включен и УХТ, уточни той.

Считаме, че това е един добър пример за това как могат да си сътрудничат държавни, общински и научни институции за постигане на общи цели и за поставяне на жизнено важни за държавата интереси пред институционалните и частните, за да могат те да бъдат решавани, каза още Таско Ерменков. Беше хубаво да се види как нещата се случват, как стават и как има ангажираност от научното дружество, в лицето на доц. д-р Вълчев, на общината, в лицето на кмета д-р Чомаков и Агенцията, която успя да обедини тези интереси, за да може нещата да вървят напред”, допълни Ерменков.

Директорът на Агенцията за енергийна ефективност бе в Пловдив по покана на ректора на Университета за хранителни технологии доц. д-р инж. Георги Вълчев по повод връчването на почетната титла “Доктор Хонорис Кауза” на проф. Константин Шушулов. Информацията е на focus-news.net.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tasko-Ermenkov-otkri-kompyuturna-zala-v-Plovdivskiya-universitet-za-hranitelni-tehnologii-11773
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.