Взривиха Търговския център в Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:13 / 11.11.2005Коментари ()1935
©
Вчера вечерта около 21:50 ч. в търговски комплекс на пл. "Акад. Николай Хайтов" в Асеновград е избухнало самоделно взривно устройство, съобщава пресцентърът на МВР. Няма пострадали лица. Нанесени са материални щети на три търговски обекта. Разследват РДВР-Пловдив и ДОТИ-МВР. Образувано е следствено дело.

Граждани, станали свидетели на случилото се, са казали, че са видели мъж, който веднага след взрива избягал от площадното ниво над търговския комплекс. При предварителния оглед е установено, че взривното устройство е било пуснато през водосточна тръба, която се намира на площадното ниво - покрив на комплекса, който бил в ремонт.По първоначални данни има счупени витринни стъкла. Днес огледът продължава. Пострадали няма.

В началото търговския център бе концесиониран от частно юридическо лице. След това обаче община Асеновград си върна правата над обекта. На връх Ивановден тази година почти мистериозно в търговския център избухна пожар. Огнеборците едвам потушиха пожара преди да е изпепелил всичко. Пораженията бяха големи. Причините обаче останаха неизяснени.

След няколкомесечен ремонт наскоро той отново заработи. Снощния атентат вече не може да мине за случайност. Инцидентът от вчера повдига отново въпроса дали и пожарът в началото на годината не е бил умишлен.

По информация на гражданин, пожелал анонимност, истината за Търговския център в Асеновград е обществена тайна и като че ли само полицията не знае какво става. Анонимният читател на Plovdiv24.com каза още, че по всяка вероятност бомбата е пусната през вентилационната шахта с цел причиняване на имуществени щети. За момента тази информация не е потвърдена от МВР.


Още по темата: общо новини по темата: 1
11.11.2005 »

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Vzriviha-Turgovskiya-centur-v-Asenovgrad-12017
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.