Собственик на руски магазини в България: С Путин е свършено! Хитлер поне измисли повод за война
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:32 / 10.03.2022Коментари ()9224
©
"Чувстваме се ужасно и за голямо съжаление постоянно усещам някаква лична отговорност за това. Просто, защото съм руснак". Това разказва в интервю за "Mediapool" Виктор Бакуревич, който е собственик на голямата верига магазини за руски стоки "Берьозка“.

"Има някакви хора в България, не знам поради каква причина, продължават да вярват на Путин и руското правителство. Мнозинството от българите обаче осъждат конфликта, разбира се. Това е нормална човешка реакция, защото всяка война е отвратителна. Особено започната по този начин. Абсолютно без никакъв повод. Дори не се опитаха да измислят някакъв повод, както направи Хитлер, за да започне Втората световна война. Той поне нещо измисли, а тези дори и това не направиха."

"България по най-бързия начин трябва да предприеме някакви мерки, за да позволи на бежанците да работят. Хората искат да работят, те не искат да получават пари от държавата. Те идват тук и знаят, че България не е Германия. Те не очакват държавата да им дава пари без нищо. И те са готови за работа и българското правителство по възможно най-бързия начин трябва да им даде необходимия статут. Знам, че има проблеми и за съжаление бюрократщината присъства. Всички знаем за това."

"В момента в Русия нещата са много зле. Хората и преди това имаха много нисък жизнен стандарт. Бях в Москва на 10 февруари. Около две седмици преди избухването на войната. Тогава в Москва средната заплата беше 50 000 рубли. Това са около 1200 лева заплата в Москва, който е много скъп град. Сега сметнете по новия курс на рублата. Хората вече получават 500-600 лева на месец при тези високи цени. И ще става още по-лошо, но не след две години, а сега – след една седмица."

"Нашият бизнес не е със самовари и балалайки. Ние продаваме качествена стока с високо ниво на обслужването и ще продължаваме да го правим. За щастие имахме достатъчно големи резерви от стока – за поне 2-3 месеца. Запасихме се с повече преди Нова година заради проблемите с логистиката, които ги имаше и тогава. Все още има функциониращи коридори и продължаваме да вкараме стока от Русия и Беларус." 

"За съжаление не може да вкараме стока от Украйна заради войната. Търсим аналогии на различни продукти от Балтийските страни, в Полша има много добри продукти. Навсякъде произвеждат продукти с добро, средно и лошо качество. Нашата задача е да предложим продукти с високо качество и ги търсим навсякъде. Сега намираме в Румъния и България производители на някои стоки по нашите рецепти. Млечни продукти, например. Не се притеснявам за бизнеса."


Още по темата: общо новини по темата: 4474
17.09.2024 »
02.09.2024 »
31.08.2024 »
24.08.2024 »
16.08.2024 »
15.08.2024 »
предишна страница [ 1/746 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Sobstvenik-na-ruski-magazini-v-Bulgariya-S-Putin-e-svursheno-Hitler-pone-izmisli-povod-za-voina-1227887
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.