Областният на Пазарджик поиска последната дума преди изплащането на парите за бедствия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:39 / 27.11.2005Коментари ()682
©
Преди да бъдат изплащани средства по бедствия и аварии да се изиска от областните управители да декларират, че действително ремонтите са извършени и едва тогава да се заплаща на фирмите. Това е предложил областният управител на Пазарджик Ангел Чолаков по време на заседание на Комисията по политика при бедствия и аварии към Народното събрание. Предложението си Ангел Чолаков е мотивирал с допуснати нарушения от временно изпълняващите кметове на Велинград и Белово-Атанас Водев и Александър Радулов.

В останалите общини от областта – Батак, Лесичово, Пещера, Септември и Пазарджик, няма констатирани нарушения при усвояването и разходването на средствата, е записано в доклада на областния управител на Пазарджик.

Случаят в Белово вече бе даден на прокуратурата. По всяка вероятност там и ще отидат и книжата със сключените договори с две фирми във Велинград, на които авансово са изплатени 95% от средствата по договорите. От получените от община Велинград 1 милион 951 хиляди лева по линия на бедствия и аварии на “ДС Билд” и “Транков-БГ” са изплатени още през август, непосредствено след наводнението, 1 милион 680 хиляди лева.

В Белово преди дни е приключила проверка на специализирана комисия към Агенция Гражданска защита, която е констатирала неизпълнение на някои мероприятия, съобщи Ангел Чолаков. Там предстои откритият градски водопровод да бъде “облечен” с изолационни материали и където е възможно – закопан в земята, за да се избегне замръзването му. Ремонтът на моста вече е приключил. Движението по него е пуснато, но все още на фирмата – изпълнител не е платено, тъй като не е осигурено финансиране. Информациата е на Pa-media.net


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Oblastniyat-na-Pazardzhik-poiska-poslednata-duma-predi-izplashtaneto-na-parite-za-bedstviya-12427
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.