© | | Най-честата причина за налагане на глоби на сладкарниците е предлагането на развалена продукция, обясняват инспекторите на ХЕИ-Пловдив. Затова и в Града под тепетата санитарните инспектори държат най-изкъсо любимите на малчуганите заведения. Обикновено от сладкарниците тръгват инфекциите в летните горещини, обясняват ХЕИ-експертите. Причината е, че продукцията им се приготвя от яйца и мляко, които се развалят бързо. Дори и в хладилника трайността на сладкарските изделия е най-кратка - 72 часа. Но в жегата срокът на годност намалява още повече и просрочи ли се, тортите вече са източник на салмонела. Само и само да си продаде стоката обаче, персоналът на сладкарниците често подменя етикетите върху сладкишите за срока на годност, установили от ХЕИ-Пловдив. |