Съдът осъди петима за отвличане на мъж от Кричим
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:30 / 25.12.2005Коментари ()6586
©
Пловдивският окръжен съд осъди в петък за грабеж и отвличане Кирил Николов /34 г./, Илия Николоя, /30 г./, Атанас Балдев, /28 г./, Данаил Вълчанов /26 г./. Подсъдимите са признати за виновни в това, че на 04.08.2002 г. в гр. Кричим в съучастие са отвлекли Атанас Г. и противозаконно са го лишили свобода, като деянието е извършено от повече от две лица – чл. 142, ал.2, т.2, НК. По същото време и място, в условията на продължавано престъпление, в съучастие са отнели 1 бр. мобилен апарат “Нокиа“ на стойност 205, 38 лв. от владението на Атанас Г. и златни накити на стойност 372, 90 лв. от владението на Николай И. – чл. 199, ал.1, т.4, НК. За така извършените престъпления бяха осъдени:

Подсъдимите Кирил Николов, Илия Николов и Атанас Балдев на 5 години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Подсъдимия Данаил Вълчанов на 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

На 03.04. 08. 2002 г. около полунощ свидетелите Атанас Видев и Николай Натов заедно с братята си - пострадалият Мариян Видев и Кирил Натов, всички от гр. Пазарджик отишли в гр. Кричим на дискотека. Пътували със семейния автомобил м. "Форд Сиера". Срещнали се със свои познати - свидетелите Асан Мюмюнов, Гюнай Мюмюнов, Невена Златкова, Лиляна Кузева, Лиляна Цветкова и прекарали няколко часа в компанията на свидетелите А. Мюмюнов, Л. Кузева, Л. Цветкова и М. Христева в бар "Калифорния" намиращ се на центъра на гр. Кричим. Там по същото време били обвиняемите К. Николов и Ил. Николов, Балдев, Вълчанов всички от гр. Кричим лично познати и в близки отношения.

Към 03,30 ч. на 04.08.2002г. пострадалите М. Видев и Н. Натов и св. Ас. Мюмюнов разговаряли във фоайето на заведението, когато по край тях минал обв. Ил. Николов и качвайки се по стълбите ги питал от къде са. След като
получил отговор обв. Ил. Николов, след кратко време слязъл отново във фоайето, но вече бил придружен от брат си — обв. К. Николов и техните приятели - обв. Вълчанов и обв. Балдев. Тъй като междувременно дисководещият обявил финала на дискотеката, то в същото време повечето от клиентите се насочват към фоайето грапата на обвиняемите се насочва към пострадалите. Обв. К. Николов нападнал изненадващо св. М. Видев с юмрук в дясната страна на лицето му, след което се насочил към с-. Н. Натов /непълнолетен/ и без видима причина му нанесъл побой. Междувременно обв. Ил. Николов, снабден с метален прът веднага след удара на брат му нанесъл няколко удара на М. Видев с пръта по главата, лицето и тялото, при което му причинил следните повреди: пълно
счупване на част на тялото на горна челюст вдясно, довело до отстраняване на тази част заедно с два горни десни предкътни зъби; пълно открито счупване на тялото на долна челюст; двойно счупване на лява лакетна кост; контузия на главата и сътресение на мозъка; множество разкъсно-контузни рани по главата и шцето. Пострадалият М. Видев се опитал да се предпази и най-вече да избяга савън от сградата, но опитът му бил осуетен от непознато за него лице, което питайки го на входната врата го върнал обратно във фоайето.

Междувременно пострадалият Н. Натов бил принуден също да се предпазва от многобройните удари по главата и тялото си от страна на обвиняемите Николови и Вълчанов, усетел в този момент,че му отнемат златната гривна- на стойност 248,50 лв., ръчния часовник м. "Джага" на стойност 88,00 5. и златните обеци на стойност 36,40 лв. - всичко на обща стойност 372,90 лв.

Пострадалият М. Видев успял да избяга от сградата и се насочил към отсрещния й парк, където бил видян от св. Ат. Калинов и св. Цв. Антонова, разговарял с Калинов, с когото били познати, относно нападението. Калинов
Антонова забелязали физическото му състояние. Св, М. Видев се отправил към чешмата в парка, където се намирали свидетелите Г. Мюмюнов , Н. Златкова, К. Натов, както и приближаващите св. Ат. Видев и св. Л. Кузев. В този момент от сградата успял да излезе навън и постр. Н. Натов, преследван от нападателите си най-вече от обв. Ил. Николов. Виждайки това, брат му - св. Кирил Натов се опитал да отклонили вниманието им към себе си, двамата братя Натови избягали в различни посоки и се опитали да стигнат до дома на техните приятели - свид. Асан и Гюнай Мюмюнови, където да са в безопасност. В същото време обв. Кирил Николов и обв. Илия Николов обикаляли улиците с личния автомобил, собственост на обв. К. Николов — бял "Фолксваген - голф" с немски регистрационни табели, за за ги издирят и заловят. Обвиняемите Николови преследвали дори и св. Асан Мюмюнов до дома му. Междувременно свидетелите Мариян и Атанас Видеви, Лиляна Кузева и Невена Златкова тръгнали пеш от центъра към поликлиниката на града, съдето да бъде оказана спешна медицинска помощ на пострадалия св. М. Видев.
Преди да пристигнат на място, обаче в непосредствена близост до бензиностанцията - обект № 5117 на "Петрол" АД били посрещнати от обв. Николови движещи се отново с лекия автомобил на обв. К. Николов. Братята Николови подгонили из улиците Мариян и Атанас Видеви, въпреки опитите на св. Л. Кузева и В. Златкова да възпрат, последните били съседи с обв. Николови, познавали ги и смятали, че с намесата си биха могли да предотвратят по-нататъшното развитие на инцидента. Опитът им останал безуспешен, тъй като обвиняемите Николови, озверени заплашили и тях, дори обв. Илия Николов подгонил св. Н. Златкова. При така стеклите се обстоятелства св. Кузева се скрила в двора на близкото болнично заведение, а св. Н. Златкова - в помещението към бензиностанцията. След като не успели да заловят Видеви, обв. Николови се върнали в района на бензиностанцията. Обв. Николов продължил да издирва св. Н. Златкова с цел да се саморазправи с нея и тогава разговарял със св. Ангел Петров, работещ на смяна в обекта. Свид. Петров укрил Н. Златкова и й съдействал да извика на помощ майка си – св. Петрунка Златкова.

В това време братята Видеви, изгубели се един друг, търсят съдействие от различни граждани. Постр. М. Видев се укрил в близост до пункт за вулканизация, а св. Ат. Видев открил в една къща събрали се хора. Сред тази група бил св. Димитър Андреев, работещ като охрана във военно поделение в с.Козарско, където Ат. Видев бил срочно служещ и откъдето се познавали. Същият разказал за инцидента на св. Андреев, обяснил му, че неизвестни за него лица - момчета от гр. Кричим са нападнали и пребили брат му, гонели ги три бензиностанцията. Св. Ат. Видев споделил с св. Андреев, че с брат му М. Зидев са се разделили и тьй като не познават района не биха могли да се открият. Молил го за помощ, а св. Андреев му обещал съдействие и го придружил да бензиностанцията. Междувременно братята Видеви разговаряли по мобилните си телефони и правили опити да се отокрият и съберат. Малко след това до св. Ат. Видев и св. Андреев в кръстовището, където се установени двамата, спрял лек автомобил м. "Рено 5", черен на цвят с ДКН № РВ 65 25 ВВ, собственост на св. Димитър Илиев, същият отдаден под наем на обв. Кирил Николов. От въпросния автомобил излезли обвиняемите Ил. Николов, Вълчанов, Балдев и Баланбалиев, които въпреки опитите за намеса от страна на св. Андреев, нанесли побой на св. Ат. Видев. Кратко време след това наблиз видял и автомобила на обв. К. Николов от който към групата на нападателите се присьединява и неизвестно лице.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sudut-osudi-petima-za-otvlichane-na-muzh-ot-Krichim-13140
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.