Кърджали би рекорда на София за дълго хоро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:58 / 29.12.2005Коментари ()1756
©
Кърджалийци подобриха рекорда за най-дълго хоро, съобщиха организаторите от Продуцентска къща “Пирина”. Час и 5 минути хоро завъртяха кърджалийци навръх Коледа. С това бе подобрен досегашният рекорд за най-дълго хоро за "Гинес".

Празникът “Хайде на хорото” бе по обяд навръх Рождество Христово на площад “Освобождение” в областния център. Инициативата бе продължение на проекта “Най-дългото хоро на света”, с който тази година в столицата бе поставен българския рекорд за “Гинес”.

Организатори бяха Илия Луков и продуцентска къща “Пирина” и със съдействието на Тошо Пейков. Домакин бе областният управител инж. Ангел Коджаманов. С националния трибагреник в ръка губернаторът постави началото на хорото. С участието си до края на хорото, той стана и единствения областен управител издържал от началото до края на хорото.

С това постави още един рекорд. Най-малките участнички бяха 5-годишните Дима и Ива. Близначките живеят с родителите си в Холандия, но гостуваха на баба за празниците. Най-възрастната хоротропка пък бе 85-годишна кърджалийка.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Kurdzhali-bi-rekorda-na-Sofiya-za-dulgo-horo-13231
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.