Повишен сероводород във въздуха над Стара Загора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:16 / 04.01.2006Коментари ()1401
През последните дни на старата и първите дни на новата година в Стара Загора е отчетено повишаване от 3 до 6 пъти над пределните норми на сероводород във въздуха. Автоматичната станция на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) в Стара Загора продължава да отчита превишение на средночасовата максимално допустима концентрация на сероводород.

Забелязва се тенденцията това да става през вечерните часове на денонощието между 18 и 21 часа. Директорката на екоинспекцията инж. Пенка Начева не беше открита за коментар днес, но в края на миналата година каза, че това се дължи на употребата на въглища от битови абонати.

От началото на годината в Старозагорско трябва да започне изследване за наличието хлор, хлороводород и обеднен уран във въздуха, почвите и водите на региона. Решението е на Междуведомствената комисия по обгазяването, назначена от министър Радослав Гайдарски. В подготовка са и картите на Националната агенция за опазване и контрол на общественото здраве за епидемиологично проучване на населението.



Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Povishen-serovodorod-vuv-vuzduha-nad-Stara-Zagora-13335
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.