Касираният кмет на Белово за 2 месеца 3 пъти строи мост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:19 / 06.01.2006Коментари ()660
Въпреки опитите да се възстанови временният мост, свързващ Белово със селата Мененкьово и Аканджиево, той е разрушен. По разказите на касирания от Окръжния съд кмет на Белово Васил Атанасов през новогодишните празници настилката е възстановявана на няколко пъти, но водата все я отнасяла. Вчера бяха извадени и тръбите, по които преминаваха хора и превозни средства.

Ден след избирането му в края на септември Васил Атанасов заяви, че за него основен приоритет е преодоляване на пораженията от летните наводнения, а възстановяването на връзката между Белово и двете села – първостепенна задача. За целта през ноември край разрушения мост в Марица бяха нахвърлени тръби, по които трябваше да се осъществява трафика. Месец по-късно “високотехнологичното” съоръжение не издържа на есенния валеж и автобус с 40 пътника пропадна във водата.
Експерти, близки до обявения за незаконноизбран кмет на Белово, подозират зла умисъл у служителите на каскадата Белмекен- Сестримо. Според някои от тях умишлено се натоварвали и двете турбини на ВЕЦ “Момина клисура” и така изпусканата вода създавала приливна вълна, която рушала инженерното съоръжение.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Kasiraniyat-kmet-na-Belovo-za-2-meseca-3-puti-stroi-most-13393
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.