"Еко глобал" разясняват участието си в спасителната акция през август
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:21 / 09.01.2006Коментари ()884
Във връзка с питания на журналисти от "Еко глобал" разпространиха отворено писмо до медиите по въпроса с откраднатите чували със соло-пясъчна смес. Участието на “Еко Глобал” АД в акцията по спасяването на Пловдив от наводнение беше по искане на община Пловдив, “Гражданска защита” и областната администрация. Тази акция беше ръководена от кмета и заместник-кметове на града, от шефове на РДВР, пожарната, генерали от БА, пред очите на всички медии и много граждани. На доизграждането на дигите присъстваше и тогавашния Главен секретар на МВР Бойко Борисов.

От “Еко Глобал” беше поискано спешно да доставим със самосвали базирана под Асеновградски надлез соло-пясъчна смес, собственост на община Пловдив. Едновременно с това осигурихме работници, които да помагат за пълненето на сместа в чували. Чувалите бяха доставени чрез “Гражданска защита”. Тоест, нито пясъка и солта, нито чувалите, в които се пълнеше сместа са собственост на “Еко Глобал”.
Онова, което направи “Еко Глобал” в бедствената ситуация през август 2005 е да изпълни гражданския си дълг за справяне с надвисналото над Пловдив наводнение. Фирмата хвърли много сили и техника за преодоляване на последствията от наводнението около езиковите гимназии, университета, Окръжна болница и други засегнати обекти, за което "Еко глобал" получиха публичните благодарности на местните власти.

От фирмата напомнят, че в същия този момент базата на фирмата беше също залята от придошлите води, както и че заради прекъснатия достъп до сметището и наводнения обходен път шофьори на сметовози рискуваха много и работеха извънредно, за да не допуснат зариването на Пловдив с отпадъци.

За пореден път от фирмата уточняват, че сместа от сол и пясък в отношение 1:3 не може да бъде използван за абсолютно нищо друго, освен за опясъчаване и осоляване на уличните платна. Информираме всички, които се интересуват, че “Еко Глобал” има договор за зимно поддържане единствено за пет от шестте района на Пловдив и в нито една друга община.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Eko-global-razyasnyavat-uchastieto-si-v-spasitelnata-akciya-prez-avgust-13464
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.