Кой ще плати за непочистените улици?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 07.02.2006Коментари ()1748
©
Вече втори ден Пловдив за пореден път е като алпийско градче. Този път снеговалежът не бе нито обилен, нито изненадващ. Вчера машините за почистване на улиците реагираха доста късно и отново въпреки големите обещания почистиха само основните булеварди на града.

Почистени поне до някъде са и повечето спирки. Друг е въпросът, че чистейки спирките служителки от ромски произход не веднъж са застрашавали движението и автомобилите, хвърляйки буците втвърден сняг директно под колите. Диспечерите на превозваческите фирми и дежурните от Гражданска защита заявиха, че въпреки големия брой машини, които се впуснаха да почистват вчера сутринта, резултати няма и движението в града е силно затруднено. Шофьори от “Градски транспорт” коментираха, че разчистването на автобусните спирки е започнало едва след 7,30 часа и автобусите спират направо на пътното платно и слизащите и качващите се пътници са принудени да се движат между колите.

Въпросът обаче е как пловдивчани да стигнат до тези почистени булеварди и спирки? Малките улички и тротоарите в жилищните квартали и днес са абсолютно непочистени и само дългогодишните умения да балансираме върху леда и да прескачаме кишата ни помагат да се справяме.

Според наредба на общината всеки гражданин и всяка фирма са длъжни да почистят тротоарните площи пред домовете и офисите си. Ако не го сторим ни грози заплахата от налагане на глоба. Въпросът, който си задаваме всички е кой ще понесе глоба за непочистените улици на града, както и за пешеходните зони, които се полагат на общината. Вероятно и този път кметът и областният управител ще излязат със становище "недоволни" от почистването на града и до някъде ще смекчат неприятното чувство у гражданите, че са останали отново забравени от институциите, които трябва да се грижат за тях.


Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analitycs/Koi-shte-plati-za-nepochistenite-ulici-14108
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.