Предложиха осъден на пробация за член на Обществения съвет по противодействие на корупцията в Смолян
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:38 / 10.02.2006Коментари ()1283
Получилият присъда една година пробация бивш председател на Общинския съвет в Златоград - Пламен Чингаров бе предложен в списъка за актуализация на състава на Обществения съвет по противодействие на корупцията в Област Смолян. Това стана на заседание на Обществения съвет, което се проведе днес в Областна администрация, предаде репортер на Радио “Фокус” - Смолян. Пламен Чингаров е получил наказанието една година пробация заради това, че в качеството си на председател на Общинския съвет в Златоград е положил подписа си върху фалшифициран документ на Общинския съвет - Златоград. След като станаха ясни всички тези факти и след намесата на окръжния прокурор на Смолян - Димчо Георгиев, името на Чингаров бе оттеглено от списъка на предложените членове. Според заместник-областния управител на Смолян Митко Петагов пък била станала техническа грешка.

На проведеното днес заседание на Обществения съвет по противодействие на корупцията бе направен отчет за изпълнение на областната стратегия за противодействие на корупцията и бе приет проект за областна програма.

За 2005 година в Областна администрация са постъпили седем сигнала за корупционни прояви, които са предадени в Окръжна прокуратура.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Predlozhiha-osuden-na-probaciya-za-chlen-na-Obshtestveniya-suvet-po-protivodeistvie-na-korupciyata-v-Smolyan-14181
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.