Десният проекто-бюджет приет с леви гласове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:37 / 10.02.2006Коментари ()736
Бюджетът на Пловдив за 2006 година бе приет с решаващата подкрепа на лявата група на “Коалиция за Пловдив” след тричасов дебат в Общинския съвет. С 39 гласа “за” и 7 “против” финансовата издръжка на общината бе вдигната от 122 на 124 милиона лева.

Отрицателния вот бе формиран от съветниците на Демократи за силна България, НДСВ и независимия Димитър Костов.

Левицата спаси бюджета, след като управляващото мнозинство на СДС, ВМРО и ДПС бе принудено да отстъпи пред исканията на БСП-съветниците за увеличение на средствата за здравеопазване.

От червената група първоначално настояваха за допълнително включване на 3,7 милиона лв за капиталови разходи на болниците. По-късно отстъпиха и се съгласиха перото да бъде увеличено с 1 млн 630 хиляди лева.

Резерви бяха открити в по-големите приходи от местни данъци заради завишението на данъчните оценки. Коригирани в посока нагоре бяха и приходите от наеми и продажби на земя и недвижима собственост.

Основното възражение на съветниците от ДСБ бе, че 17% от бюджета на града отиват за чистота, а ефектът е незадоволителен. Втвърдяването на позицията им обаче се свързва с препоръката на лидера им Иван Костов да бъдат по-категорична опозиция на управлението на Пловдив.

Според дългогодишни съветници за втори път от началото на демокрацията левицата в Пловдив подкрепя бюджет на десните, които управляват града през последните 15 години.

Информация на Дарик радио.

Проекто-бюджетът според официалният сайт на Община Пловдив - тук.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Desniyat-proekto-byudzhet-priet-s-levi-glasove-14187
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.