Гражданският парламент на етносите в Пловдив апелират към решаване на проблема с тока в Столипиново
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:56 / 16.02.2006Коментари ()820
©
Гражданският парламент на етносите в Пловдив разпространи "Отворено писмо", в което ангажира обществеността на Пловдив в диалог по проблема за тока в квартал "Столипиново". От гражданския парламент не отричат натрупаните задължения и злоупотребите на живущите в квартала. Те считат обаче, че има факти, които пловдивчани не знаят - а именно липсата на контрол върху начисляваните суми от "Електроразпределение" и нежеланието на фирмата да преговаря за по-приемлива процедура за плащане. Освен това в отвореното писмо се подчертава, че има много редовни платци в вартал "Столипиново", които въпреки това живеят без ток.

Членовете на Гражданския парламент заявиха, че ще потърсят юридическа помощ за изясняване на правния статус и взаимоотношения между "Електроразпределение" и потребителите, ако се наложи ще сезират и държавните институции на Австрия, въпреки частния характер на фирмата собственик.

"Като граждани на Пловдив изразяваме убеждението си, че никой няма интерес от повишаването на социалното напрежение", се казва в "Отвореното писмо" на Гражданския парламент на етносите, и се апелира за общи усилия в решаването на проблема. Информацията е на радио Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Grazhdanskiyat-parlament-na-etnosite-v-Plovdiv-apelirat-kum-reshavane-na-problema-s-toka-v-Stolipinovo-14304
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.