ТЕРЕМ подписаха договора за модернизация на 18 вертолета Ми-17 и Ми-24
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:05 / 21.02.2006Коментари ()2727
©
Израелската компания “Елбит Системс” подписа подизпълнителен договор с “ТЕРЕМ” ЕАД по сделката между “Елбит Системс” и Министерството на отбраната за ремонт и модернизация на 18 вертолета Ми-17 и Ми-24. Договорът беше подписан от изпълнителния директор на “ТЕРЕМ” Мариян Йовчев и вицепрезидента на “Елбит Системс” Менахем Баргев, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Съгласно документа, “ТЕРЕМ” ще получи за извършената работа 13 милиона лева. Работата по ремонта ще бъде извършена в клоновете на “ТЕРЕМ -Летец”, София и “ТЕРЕМ - Георги Бенковски”, Пловдив. По изпълнение на договора ще работят около 300 служители.

По думите на Мариян Йовчев в “ТЕРЕМ” ще бъде извършен монтаж на новата авионика на вертолетите. В Израел пък щели да бъдат проектирани системите и интеграцията на новата авионика, допълни Йовчев.

Изпълнителният директор на “ТЕРЕМ” каза, че към септември и октомври тази година се надява да бъдат подписани и допълнителни споразумения към този договор на стойност 4 - 5 милиона лева. Според Йовчев, българските вертолети ще могат да бъдат използвани още 15 години.
Менахем Баргев каза, че целта на “Елбит Системс” е по-голямата част от работата да бъде извършена в България, тъй като това било важно за българската отбранителна индустрия.

Договорът между “Елбит Системс” и Министерство на отбраната е за модернизация на 12 вертолета Ми-24 и шест Ми-7 и е на обща стойност 57,3 милиона евро. Информацията е на агенция "Фокус".


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/TEREM-podpisaha-dogovora-za-modernizaciya-na-18-vertoleta-Mi-17-i-Mi-24-14427
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.