Мъж ще лежи 7 години и половина за опит за убийство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 21.02.2006Коментари ()1126
©
Пловдивският окръжен съд осъди за убийство на 7 години и 6 месеца лишаване от свобода Митко Бошнаков /32 г./. Той беше признат за виновен в това, че на 17.07.2005 г. в гр. Пловдив е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице – Пенка Карагьозова и Софка Карагьозова, като деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини. На същата дата и същото място е причинил средна телесна повреда на малолетно лице – Пенка М., изразяващо се в посечно нараняване на лявата основа на шията, довело до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Подсъдимият Бошнаков живеел на семейни начала със пострадалата Софка Карагьозова и имат три малолетни деца. През последните три години след употреба на алкохол системно нанасял побой на Карагьозова и тя била принудена да живее при майка си – Пенка Карагьозова, след което пак се връщала при подсъдимия. В началото на м. юли 2005 г. след като и бил нанесен побой отново отишла в дома на майка си. През следващите дни подсъдимият се отбивал там, за да види децата си. След направена забележка от страна на майката да не пие, Бошнаков показал брадва и нож и се заканил, че ще убие и нея и дъщеря й.

На 17.07.2005 г. около 19 часа Бошнаков отново пристигнал пиян. След като постоял малко, обвинил по- големия си син, че му е взел 10 лв. и се опитал да го удари, но майката и бабата го защитили. Подсъдимият започнал да ги обижда, след което отишъл в близко заведение и се върнал обратно около 20 часа. Софка Карагьозова държала в ръце 10 – месечната си дъщеря Пенка. Бошнаков извадил брадва, насочил се към Пенка Карагьозова и нанесъл с нея удар в лявата половина на главата й. В същото време дъщеря й Софка и още една съседка я съборили на земята с цел да я предпазят от нанасяне на други удари. В същото време подсъдимият замахнал с брадвата към Софка Карагьозова, която инстиктивно отстъпила назад и удара попаднал върху лявата основа на шията на 10 – месечната им дъщеря. Пристигнали съседи, които ги разтървали и откарали пострадалите в болница.

Наказанието ще се изтърпява при първоначален строг режим.
Присъдата подлежи на


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Muzh-shte-lezhi-7-godini-i-polovina-za-opit-za-ubiistvo-14433
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.