Крадците на обкова на Вечния огън предали откраднатия метал в пункт в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:18 / 27.02.2006Коментари ()1303
©
Откраднатите части от медния обков на паметника Вечен огън на връх Шипка са били открити в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Пловдив, съобщиха от РДВР – Стара Загора. От регионалната дирекция на вътрешните работи представиха подробности за полицейската операция по задържането на крадците. На 25 февруари в 8 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба на меден обков от Вечния огън на в Шипка. В 21 ч. следващия ден полицай, извършващ охрана на Националния парк – музей”Шипка-Бузлуджа” е забелязал в района на Вечния огън лице, което при осветяването му побягнало в посока юг. Организирани са заградителни мероприятия, като е осъществено взаимодействие и с РПУ – Габрово. В 22.20 ч. на пътя връх Шипка - гр.Казанлък полицейски пост е спрял за проверка лек автомобил “Москвич”, управляван от 21-годишния С.М. от Казанлък, в който пътували също Д.Д., на 30 г. и Д.Х., на 29 г. от Казанлък и Г.А., на 32 г. от Мъглиж. В лекия автомобил са намерени щанга, метален чук, тесла, секач и др. Лицата са отведени в РПУ – Казанлък При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че на 21 февруари около 19 ч. четиримата са се качили на връх “Шипка” с лек автомобил “БМВ-520І” и свалили меден обков от паметника с тегло около 220 кг., който продали на другия ден около обяд в изкупвателен пункт за цветни и черни метали в Пловдив за 1518 лв.
На 26 февруари решили отново да извършат кражба меден обков от паметника, но успели да свалят само около четири квадрата метра когато полицейските служители осуетили действията им. Медните листове, предмет на първата кражба, са открити в Пловдив.
Лицата са задържани за 24 часа. По случая е образувано полицейско производство.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kradcite-na-obkova-na-Vechniya-ogun-predali-otkradnatiya-metal-v-punkt-v-Plovdiv-14591
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.