“Чистота” започна пролетната уборка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:32 / 03.03.2006Коментари ()1327
С месец по-рано започна пролетното чистене в район “Южен”, обслужван от общинската фирма “Чистота”. Не чакаме 31 март, когато по традиция стартира кампанията, а още през зимата постоянно махаме пясъка и боклука от улиците и междублоковите пространства, обясни управителят Христо Костадинов. Планирали сме и няколко акции през март и април, но сме насочили дейността си основно към непрекъснатото поддържане на хигиената в местата, за които отговаряме, добави той. Освен с пловдивския район “Южен”, фирмата е ангажирана със селища от общините “Родопи”, Асеновград и Куклен.

В близките няколко месеца ще завърши напълно обновяването на машинния парк на “Чистота”. През последната една година тя е подновила 60% от техниката си, предстои да вземе на лизинг още няколко тежкотоварни автомобила “Ман” и “Мерцедес”. 70% от контейнерите за смет вече са заменени с нови, тази година ще се подменят и останалите.

За да подобрим качеството на обслужване и да намалим разходите, стартирахме процедура за получаване на сертификат ИСО, гарантиращ, че работим по европейски стандарти, съобщи управителят на “Чистота”. Фирмата има 150 000 лв. печалба за миналата година, което я нарежда на първо място сред общинските предприятия.
Допълнителните приходи са дошли от обслужването на селища извън Пловдив. Така е стопен дългът от 400 000 лв. и е гарантирано редовното плащане на заплатите.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chistota-zapochna-proletnata-uborka-14727
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.