„Хеброс Винпром“ АД предяви граждански иск към бившия управител на предприятието
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 06.03.2006Коментари ()3697
Адвокатите на „Хеброс Винпром“ АД – Септември предявиха граждански иск от името на дружеството, което представляват, срещу бившия управител на предприятието Асен Джукелов. Искът е в размер на 1 021 914 лв, съобши PA медия.

Асен Джукелов е обвиняем по чл.219, ал.4, пр.2 от Наказателния кодекс за това, че в периода март - септември 1997 г е допуснал разграбване на имуществото на „Хеброс Винпром“ ЕООД и е причинил щети в особено голям размер. Загубена е била собствеността върху дворно място, ведно с построената в него винарска изба, с всичките машини и съоръжения и обща застроена и незастроена площ от 12 дка в местността ”Заюво кюше”.
На днешното заседание в Пазарджишкия окръжен съд не бе даден ход на делото, поради отсъствието на адв. Кънчо Карталов - адвоката на обвиняемия, ангажиран по същото време с дело във Върховния касационен съд.

В съда не се яви и самият обвиняем. Без уважение бе оставено искането на прокурора Иван Даскалов за изменение на мярката на Джукелов от подписка в парична гаранция. Прокурорът мотивира искането си с факта, че неявяването на адвоката не освобождава от явяване обвиняемия. Съдът счете, че на този етап не е необходимо да бъде налагана по-строга мярка за неотклонение. Съдията по делото Ирина Джунева ще се произнесе по молбата за предявяване на граждански иск от страна на „Хеброс Винпром“ на следващото заседание, за да се даде възможност на подсъдимия и адвоката му да се запознаят с нея и да бъде чуто и тяхното становище.

Информация на Фокус-нюз


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Hebros-Vinprom-AD-predyavi-grazhdanski-isk-kum-bivshiya-upravitel-na-predpriyatieto-14768
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.