Волен Сидеров поиска имунитета на Ахмед Доган и Милен Велчев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:13 / 08.03.2006Коментари ()1755
©
Би трябвало да бъдат поискани имунитетите на бившия финансов министър Милен Велчев и на лидера на ДПС Ахмед Доган. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров след среща с главния прокурор Борис Велчев.

Има достатъчно улики те да отговарят за нанесени щети, посочи Волен Сидеров, като добави, че отговорност от Милен Велчев трябва да бъде поискана заради сделката с външния дълг и договора с Краун ейджънтс, като във втория случай имало нарушение на закона за обществените поръчки и на държавната тайна. Ахмед Доган има обвързаност с фирми, които са участвали в източването на държавния резерв, посочи Сидеров. За това по думите му вече имало заведени дела.

Главният прокурор обаче бил на мнение, че обвиненията са много сериозни и трябва да има преки улики за извършване на престъпление, каза Сидеров.

Лидерът на "Атака" получил от Борис Велчев уверение, че няма да има политически чадър за никого, ако има данни за престъпление. Ако това се спазва, ще бъде добре за държавата, отбеляза той.

Някакви проверки срещу Доган и Милен Велчев са правени, но ние държим да бъдат подновени, допълни Сидеров.

Волен Сидеров е сезирал главния прокурор и за сделката за "Бояна филм".

От "Атака" искали в тази сделка да продължи намесата на прокуратурата, защото тя ощетявала България и трябвало да бъде подложена на ревизия.

Лидерът "Атака" посочи, че ще търси още документи за незаконна приватизация, но по думите му Агенцията за приватизация се оказала "секретна институция", защото не получавал ясни отговори по конкретни сделки.

Сидеров и Борис Велчев се договорили, когато "Атака" има сигнали за нарушаване на законите, да сезира прокуратурата. Информацията е на Dnes.bg.




Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Volen-Siderov-poiska-imuniteta-na-Ahmed-Dogan-i-Milen-Velchev-14814
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.