Организират протестно шествие против обгазяването на Стара Загора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:04 / 09.03.2006Коментари ()791
На 10 март т.г. ще се проведе протестно шествие против обгазяването на Стара Загора и региона, съобщава вестник “Старозагорски новини”. Национален електорален съюз, организатор на проявата, приканва всички граждани, желаещи да участват в шествието, да се явят в 15.00 часа пред читалище "Климент Охридски". Шествието ще започне от читалището, ще продължи по бул."Цар Симеон Велики" и ще стигне до парк "Пети октомври". Там ще бъде връчена декларация на кмета на общината д-р Евгений Желев.

Спешно да бъде закрит полигон "Змейово", а държавата да отпусне средства за извършване на здравен скрининг на населението от Старозагорска, Казанлъшка и Чирпанска община - това са двете основни искания, записани в декларацията. Протестът е срещу правителството на РБългария, което до този момент не е посочило кой е виновникът за обгазяването и не е отпуснало пари за скрининг. В него ще вземат участие пенсионерите от БНПС и представители на неправителствени организации и граждански структури от Варна, Бургас, Добрич, Пловдив и други български градове. Два часа преди протестното шествие (от 13 часа на 10 март) в читалище "Климент Охридски" неправителствените структури и гражданските обединения от страната ще проведат Национален събор на тема "Държавата, конституционните права на гражданите и обгазяването на Старозагорска област".

"Ако правителството не се вслуша в искането за закриване на полигон "Змейово", ще организираме непрекъснати протестни действия и ще разчитаме на подкрепата на неправителствените структури от страната", коментираха вчера от Националния електорален съюз.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Organizirat-protestno-shestvie-protiv-obgazyavaneto-na-Stara-Zagora-14845
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.