1 лев за кубик вода от лятото
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:41 / 10.03.2006Коментари ()1837
©
Водата в Пловдив ще поскъпне в средата на годината. Това окончателно стана ясно, след като днес община “Родопи” поиска ВиК да й плаща около 250 000 лева годишно за складираните утайки от пречиствателната станция в землището на Ягодово, а от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране заявиха, че водните дружества ще посрещнат лятото с нови цени.

Управителят на ВиК Красимир Цветков потвърди днес заявеното в края на миналата година намерение на дружеството да внесе предложение за корекция на цените до около лев за кубик вода с канал и такса “пречистване”, когато бъдат готови наредбите за дейността на водния регулатор. Той уточни, че въвеждането на такса от около 10 стотинки за пречистване става неизбежно, предвид финансовите претенции на местната власт. Цветков добави, че ВиК няма планирани средства за заплащане на такса на общината за складиране на всеки тон утайка от Пречиствателната станция на Пловдив.

Управителят на водоснабдителното предприятие изрази удивление, че точно кметът на “Родопи” Йордан Шишков претендира за такива средства, защото досега винаги разговори за депото за утайки са се водили с друга община – Садово. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/1-lev-za-kubik-voda-ot-lyatoto-14873
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.