Майки ще бдят деца да не ходят по заведенията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:17 / 14.03.2006Коментари ()919
Инициативен комитет от майки започва акция, с която да се ограничи достъпът на ученици в заведенията след 21 часа. Той ще бъде сформиран през следващата седмица, съобщи кметицата на район “Южен” инж. Стефанка Ламбрева на пресконференция вчера. Информацията, че има желаещи да се включат в такъв комитет, дошла от училищните настоятелства.

“Още при първите разговори разширихме първоначалната идея. Пред нас вече стои предизвикателството не само да опазим децата, но и да им върнем детството, да им създадем условия за повече занимания извън улицата и извън заведенията. Ние не само си задаваме въпроса къде са опасностите за децата, но и как заедно да ги предотвратим. В тази мисия своето място имат и районната администрация, и собствениците на заведения, и полицията, и училищните настоятелства, и най-вече – самите родители”, обясни г-жа Ламбрева.

Според нея така могат да се предотвратят много трагични инциденти. Целта е да не се разчита само на задължителните проверки, а и на гражданската активност.

Инициативата ще се развива под мотото “Не пазя само своето дете, пазя нашите деца”. Предвидени са серия от срещи с полицията и собственици на заведения, както и създаването на мрежа от доброволци, които да наблюдават заведенията. Започват преговори със спортни клубове и центрове за работа с деца, за да се създадат и популяризират форми за извънкласни занимания, които биха отделили учениците от улицата, компютърните игри и заведенията. Надяваме се чрез този комитет да привлечем най-широк кръг от партньори, за да намерим лек за проблема и да стигнем до всяко семейство, добави г-жа Ламбрева.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Maiki-shte-bdyat-deca-da-ne-hodyat-po-zavedeniyata-14986
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.