Проблемите със сметоизвозването в Пловдив продължават
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:39 / 14.03.2006Коментари ()899
В момента разливът на Марица е достигнал до кантара на сметището в Цалапица. Сметовозната техника на “Еко Глобал” продължава да извозва битовите отпадъци на Пловдив по тежкия обходен маршрут през ябълковите градини на Стамболийски, който удължава маршрута за 1 курс с 25 километра и носи сериозни загуби на фирмата като време, преразхода на гориво, амотризацията на техниката, неизбежните аварии на колите и ремонтите.

За пореден път от фирмата алармират областната администрация да направи нужното за поне частичен ремонт на трасето, за да не бъде допуснат срив на сметоизвозването в Пловдив.

Същевременно са уведомени компетентните органи, че ако нивото на Марица край сметището продължи да се покачва и кантарът бъде залят, има сериозна опасност от "Еко глобал" да спрат работа, заради невъзможността да се измерват и отчитат депонираните на сметището отпадъци.

Междувременно “Гражданска защита” в Пловдив се обърна към “Еко Глобал”, за да потвърдим готовността на фирмата отново да се включим в акция при евентуална заплаха за наводнение на града. Декларираме, че при необходимост цялата налична техника на фирмата е на разположение на Общинския щаб за защита от бедствия, аварии и катастрофи.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Problemite-sus-smetoizvozvaneto-v-Plovdiv-produlzhavat-14991
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.