Марица заля "Капитан Андреево"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:06 / 15.03.2006Коментари ()1163
©
Метър и половина е нивото на водата, заляла пътната отсечка до пункта “Капитан Андреево”, съобщиха за Агенция “Фокус” от митницата. Наводнени са мазетата на всички сгради в района.

ГКПП “Капитан Андреево” е затворен за движение от вчера. Целият трафик е пренасочен към пункта Лесово – Хамзабейли.

Нивото на река Марица край Свиленград гони миналогодишния си праг от 2,60 м, съобщиха от пресцентъра на община Свиленград. Височина на водния стълб от 2,58 м отчетоха тази сутрин специалистите от ръководената от кмета комисия по бедствия и аварии към общината. Те очакват пиково покачване по обяд, след което да започне спадане на нивото. Тази сутрин е избила вода от една от отводнителните шахти в покрайнините на града и е заляла част от терена на тенискортовете. Мобилизирана е техника за справяне с положението. Технически екипи на "Гражданска защита" съвместно с “Напоителни системи” действат в района на селата Капитан Андреево и Генералово, за да предотвратят наводнения по домовете на хората.

Пропаднал е пътят между свиленградските села Младиново и Костур.
От проливните дъждове между селата Младиново и Костур се е активизирало свлачище. Земната маса е повлякла голяма част от пътната настилка и движението е затруднено. Комисия от общината е направила оглед на пораженията. Поставени са обозначителни табели за наличието на свлачище и за движение на превозните средства само в едното платно.
Пропукан е преливникът на подпорната стена на язовира до село Щит, който се намира на третокласен път, свързващ Свиленград с най-отдалеченото село в общината – с. Маточина. Под напора на водата бетонният преливник има опасност да се подрони и да се наруши целостта на пътното платно, което минава по него. След наводненията от миналото лято община Свиленград поиска средства от Комисията за защита на населението при бедствия и аварии за да ремонтира преливника, но такива не бяха отпуснати.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Marica-zalya-Kapitan-Andreevo-15033
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.