Ежемесечни наводнения ако няма канализация в Ягодово
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:55 / 16.03.2006Коментари ()824
Наводнения на къщи и земеделски земи ще има всеки месец ако спешно не бъдат осигурени средства за изграждане на канализационна мрежа в Ягодово, прогнозира кметът на селото Филип Кърмов, който обяви бедствено положение вчера.

Смесването на подпочвени и фекални води от септичните ями на домакинствата може да доведе до избухване на епидемия от хепатит, опасява се Кърмов. Скъсването на колектор от високите води на река Марица в понеделник през нощта е предизвикало заливането на 10 000 декара земеделски земи, част от които засадени с мента. Месец и половина ще са нужни за оттеглянето на водата от полето, а това означава, че няма да бъдат засети пролетните култури, а собствениците им вече са на загуба.

Кърмов ще отмени бедственото положение в Ягодово след преминаване на опасността от нови наводнения. Той припомни, че пострадалите семейства от 50 наводнени къщи през лятото на 2005 година са получили по 100 лева помощи от община “Родопи”, а двете семейства със срутени домове по 1000 лева. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Ezhemesechni-navodneniya-ako-nyama-kanalizaciya-v-Yagodovo-15039
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.