За трета поредна година “Пещерска гроздова” златен медалист на Винария
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:50 / 16.03.2006Коментари ()1236
©
“Пещерска гроздова” бе отличена с три златни медали на Националните дегустации в рамките на международната изложба за лозарство и винарство Винария 2006. След златните медали от Винария 2004 и 2005 това е поредното признание на експертите, че “Пещерска гроздова” е водеща марка сред високоалкохолните напитки.

Тази експертна оценка е доказателство за постоянното качество на напитката, което компанията неизменно поддържа. Фирмата разполага с една от най-модерните лаборатории в България за контрол върху качеството от входящите суровини до крайните продукти. Гаранция за качеството на суровината е дългогодишната практика на фирмата да си партнира с над 200 контрагента при отглеждането на грозде и развитието на лозовите масиви. Традиционно Винпром Пещера е най големият изкупвач на грозде в страната. И тази година грижата за лозата ще бъде основен приоритет на компанията. През 2005 г. компанията-лидер инвестира над 6 млн. лв. в изграждане на лозови насаждения, а тази година планира инвестиция от 7 млн. лв.
За големия брой потребители “Пещерска Гроздова” е най-сигурната ракия на достъпна цена. Продуктът е изцяло съобразен с нуждите и възможностите на консуматорите. Вкусовите достойнства на “Пещерска гроздова”, нейният характерен мек вкус и фин гроздов аромат я правят най-популярната и продавана ракия в България. А специалистите в бранша потвърдиха предпочитанията на консуматорите на националната надпревара.

“За нас това е едно експертно потвърждение на признанието, което всеки ден получаваме от нашите потребители” не скри радостта си изпълнителният директор на Винпром Пещера Иван Папазов. Наградите връчиха министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, зам. Министъра на земеделието и горите К. Нинова, изпълнителният директор на Международния панаир–Пловдив Йордан Радев и председателят на лозаро-винарската камара Никола Николов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Za-treta-poredna-godina-Peshterska-grozdova-zlaten-medalist-na-Vinariya-15061
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.