Бордът на Европейския шахматен заседава в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 17.03.2006Коментари ()753
Пловдив печели това домакинство в надпревара с други градове от 20 европейски страни. Такова заседание не е имало в български град през последните петдесет години. Гостите идват по покана на Шахматен клуб “Локомотив” и ръководството на Новотел-Пловдив.

На своите заседания Бордът ще решава домакинствата на Европейските първенства през тази и следващите две години. Очакваме Пловдив да получи домакинство на Европейското индивидуално първенство за момчета и момичета (от 8 до 18 години) през 2007 г. Ако Пловдив получи това домакинство, в града ни ще се съберат над 3000 гости за участие и отразяване на състезанието.

Бордът на Европейския шахматен съюз гостува в пълен състав: Борис Кутин (Словения) – Президент и кандидат за Президент на ФИДЕ (Световната шахматна федерация); Хорст Метцинг (Германия) – Генерален секретар на Европейския шахматен съюз и вицепрезидент на Германския шахматен съюз; Джери Уолш (Англия) – вицепрезидент; Камен Тошков (България) – ковчежник. Членове са Мико Маркола (Финландия), Хавиер Очоа (Испания), Дамир Левачич (Монако), Вернер Щубенвол (Австрия), Дирк Деридер (Белгия), Вили Иглике (Белгия), Горан Антунац (Хърватска).

Членовете на Борда ще имат среща днес с Кмета на Пловдив. Срещата е в заседателна зала на общината от 10.00 ч., а веднага след нейния край за пловдивските журналисти ще има кратък брифинг.

От българска страна на срещата с д-р Чомаков ще присъстват също Димо Зънзов – Гл. мениджър на Новотел-Пловдив, Здравко Недев – международен съдия, председател на Съдийската колегия на Българската федерация по шахмат и Председател на Алианс Франсез, Любен Попов – Изпълнителен директор на Шахматен клуб “Локомотив” и Харалампи Ванев – Президент на Шахматен клуб “Локомотив”.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bordut-na-Evropeiskiya-shahmaten-zasedava-v-Plovdiv-15069
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.