Община Пловдив ще разкрие набирателна сметка "Ред и сигурност"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:18 / 21.03.2006Коментари ()769
©
Община Пловдив ще разкрие в "ДЗИ Банк" набирателна сметка "Ред и сигурност", съобщиха от пресцентъра на местната управа. Събраните средства ще бъдат предоставяни на органите на полицията.

Заместник-кметът по сигурността на Пловдив Здравко Зафиров изказа днес благодарност на министъра на вътрешните работи Румен Петков и на ръководството на РДВР за изпълнението на поетите ангажименти, свързани със сигурността на малолетните и непълнолетните, и в изпълнение на разпоредбите на новата Наредба номер 1 на Общинския съвет.

Като член на контактната група за преговори с МВР на Националното сдружение на общините в Република България Здравко Зафиров е имал през изминалата седмица среща с Румен Петков, добавят от пресцентъра на общината. На нея са били дискутирани възможностите за по-добро сътрудничество между местните власти и МВР.

Румен Петков е приел предложенията на Здравко Зафиров за изменение на нормативната база, свързана със статута на домоуправителите и с техните правомощия. Двамата са обсъдили допълнение към Закона за движение по пътищата, засягащо недопускане на паркирането на автомобили върху тротоарите и рушенето на обществената собственост от водачите на МПС. Ежемесечно ще се правят и работни срещи между кметовете и ръководствата на регионалните звена "Полиция". Информацията е на БТА.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtina-Plovdiv-shte-razkrie-nabiratelna-smetka-Red-i-sigurnost-15178
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.