Развитие във войната на хипермаркетите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:20 / 23.03.2006Коментари ()1893
©
Жалба срещу “Кауфланд” подаде в Комисията за защита на конкуренцията Камарата на хлебарите и Българската асоциация на хранителната и питейната индустрия вчера, пише в.”Пловдивски Труд”. Текстът в жалбата визира изключително ниските цени, на които немската търговска верига продава хляба. В деня на откриването един хляб там струваше 25 ст.

Хлебопроизводителите са запознали с проблема министър-председателя и Министерски съвет. Те настояват за промяна в Закона за защита на конкуренцията и въвеждането на текст, който изрично да забранява продажбата на стоки под себестойността и доставните им цени. Според жалбоподателите, подобно поведение е белег на нелоялна конкуренция, която заплашва да срине целия пазар на хляб.

Отговорът на Димитър Спасов, управител на “Кауфланд” в Пловдив : “ За нас е важно пловдивчани да имат възможност да пазаруват евтино.” На въпрос за евентуалната безработица, до която би довело поведението на веригата спрямо дребните търговци той се аргументира с новооткритите 300 работни места.

Трета седмица след отварянето на новия хипермаркет в Пловдив конкурентните магазини са с намален поток от клиенти, а дребните търговци в жилищен район “Тракия”, където се намира, се борят обречено с очевидния удар. Средните по големина супермаркети като правило се опразниха видимо и намалиха персонала си. Нов хипермаркет от веригата “Кауфланд” предстои да бъде изграден в Сливен, на 29 март ще бъде направена първата копка – той ще бъде на атракционната площадка до битака. Очаква се да заработи през есента. Третият хипермаркет от веригата "Кауфланд" предстои да бъде изграден в Перник , ще заработи с клиенти от месец март догодина. Информацията е на bgfactor.org.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razvitie-vuv-voinata-na-hipermarketite-v-Plovdiv-15261
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.