Детска полицейска академия организират за подрастващите в Смолян
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:38 / 30.03.2006Коментари ()904
Детска полицейска академия, станала вече традиционна за РДВР – Смолян, ще има и през това лято като занимание с подрастващите, предаде радио "Фокус" - Смолян.

В рамките на проект “Бъдещето е в нашите ръце – отново заедно” се работи с младежи с противообществени прояви. Консултативен кабинет за родители в сградата на РДВР е разкрит за целта, но интересът към него е незначителен засега. В програмата се включват както местни, така и ученици от други райони на страната, гостуващи при свои близки. Ползата за тях е голяма, защото в свободното си време те са ангажирани да научат кои са различните служби на МВР и как служителите се грижат за здравето, живота и сигурността на хората, както и какви са възможностите гражданите да съдействат на полицията. Добрите резултати се обясняват с това, че всички срещи с учениците се провеждат в сградата на РДВР или в съответствие с темата за деня – РСПАБ, РГС и други служби.

Под ръководството на Цеца Илиева и със съдействието на смолянското читалище “Орфееви гори”, младежите подготвиха спектакъл в рамките на театралното ателие, което ги отдели от престъпната среда и по този начин поведението им се променя в положителна посока. При много добро взаимодействие с РДВР Бургас пиесата “Снежната кралица” бе представена и пред деца от дом за сираци в морския град. Обединени холандски фондации за трети път финансират подобни програми за работа с деца, по които партнира РДВР–Смолян.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Detska-policeiska-akademiya-organizirat-za-podrastvashtite-v-Smolyan-15444
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.