Общината отказа пари за ремонта на улица до ПУ, щели да я отчуждават
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:07 / 07.04.2010Коментари ()2069
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив отказва да отпусне 10 000 лева целево за ремонта на уличното отклонение от булевард „България" към „Начална спирка ПУ", съобщи заместник-кметът на район „Северен" Ангел Ангелов. Искането за финансиране е изпратено в края на месец март от районния кмет Ина Филипова след получени множество оплаквания от студенти, че някои от автобусите на градския транспорт отказват да се движат до спирката пред новата сграда на Пловдивския университет заради лошото състояние на пътя и големите дупки по него.

С писмо, подписано от директора на Дирекция "Строителство" Тошо Пашов, администрацията на район „Северен" се уведомява, че улицата към новата сграда на Пловдивския университет и обръщалото на автобусите попадат частично в частни имоти. В ход е процедура по отчуждаването им, а реализацията на улицата ще бъде включена в бюджета за изпълнение след приключване на отчуждителните процедури, се казва още в отговора на голяма община.

Писмото на община Пловдив буди недоумение, коментира Ангелов. Той призова кметът Славчо Атанасов да обърне внимание на окаяното състояние на улицата и да не заблуждават с подобни изказвания.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinata-otkaza-pari-za-remonta-na-ulica-do-PU-shteli-da-ya-otchuzhdavat-154492
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.