Обезпаразитяват безплатно домашни животни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:22 / 13.04.2010Коментари ()15435
© Plovdiv24.bg
През целия месец април тече кампанията на община Пловдив под надслов "За да играят спокойно!", по време на която се извършва безплатно обезпаразитяване срещу вътрешни паразити на домашни кучета и котки.

В цялостната програма на общината за овладяване популацията на безстопанствените кучета и котки е предвидено провеждането на различни по характер кампании - информационно-образователни, предоставяне на безвъзмездни манипулации на животни и пр., насочени към подрастващите, към собствениците на домашни любимци и др. Програмата предвижда тези кампании да се инициират, организират и провеждат с взаимната подкрепа и съдействие от страна на общинската администрация, медиите, частнопрактикуващи лекари.

Масовата безплатна обезпаразитяваща кампания се осъществява със съдействието на ветеринарна амбулатория  „Привет", която заяви в писмо до кмета Славчо Атанасов желанието си да подпомогне безвъзмездно общинската кампания. Така във ветеринарната клиника, ситуирана в "Тракия", до края на месец април всеки собственик на домашно куче или коте може да доведе своя домашен любимец, който ще бъде прегледан и обезпаразитен безплатно от ветеринарните специалисти на клиниката.

Там ще се предоставя безплатно и препарата „Дронтал" на „Bayer" за вътрешно обезпаразитяване на кучета и котки. Пловдив е избран за осъществяване кампанията на „Bayer" за това, че пловдивчани обичат домашните си любимци, а администрацията полага усилия за повишаване контрола и намаляване риска от разпространение на болестите сред домашните любимци.

Допълнителна информация за акцията може да се получи на тел. 032/68 27 91 или на телефоните в районните отдели по екология и Дирекция ЕООС в Община Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obezparazityavat-bezplatno-domashni-zhivotni-155842
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.