АБРО: Варварски акт на престъпно посегателство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:35 / 06.04.2006Коментари ()2262
ВАРВАРСКИЯТ АКТ НА ПРЕСТЪПНО ПОСЕГАТЕЛСТВО СРЕЩУ ЛИЧНОСТТА НА ВАСИЛ ИВАНОВ ОТ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ – ОТЧАЯН ОПИТ НЕЗАВИСИМИТЕ БЪЛГАРСКИ МЕДИИ ДА БЪДАТ ПОСТАВЕНИ НА КОЛЕНЕ

- Д Е К Л А Р А Ц И Я -
Ние, членовете на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) сме дълбоко разтърсени и шокирани от целенасоченият терористичен акт срещу личността на колегата от Нова телевизия Васил Иванов.

Подобни актове засягат основни те конституционно гарантирани човешки и граждански права като правото на живот, труд , информираност и принуждават гражданите все повече да губят вяра в гражданското общество, държавността и правовият ред в страната.

Този варварски терористичен акт на престъпно посегателство е поредният отчаян опит независимите български медии и независимата българска журналистика да бъдат сплашени и поставени на колене.

Потресаващ е факта, че в настоящият момент България се опитват да убеди Европа в своята държавност, грижа за основните права и свободи на гражданите, за напредъка и получените резултати от борбата с организирана престъпност.

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори декларира своята изключителна твърдост в намеренията си да продължи изцяло да подкрепя развитието на независимите български медии и журналистика.

Изразяваме своята съпричастност и цялостна подкрепа към колегата Васил Иванов и екипа на Нова телевизия. Силно вярваме, че държавните институции ще поемат своята отговорност и извършат необходимите действия за разкриване на извършителите и тяхното наказване.


Още по темата: общо новини по темата: 11
07.04.2006 »
07.04.2006 »
07.04.2006 »
07.04.2006 »
06.04.2006 »
06.04.2006 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/ABRO-Varvarski-akt-na-prestupno-posegatelstvo-15613
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.