ОУ "Васил Левски" в Пловдив отбеляза своя патронен празник с поредица от дейности
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:53 / 18.02.2023Коментари ()3724
© Plovdiv24.bg
Най-малките възпитаници на ОУ "Васил Левски“ в Пловдив нарисуваха портрети на Апостола. Първокласниците премериха сили в "Конкурс и краснопис". Учениците показаха старание в ръкописното писмо. Второкласниците посетиха Базиликата и се докоснаха до историята в мозайки.

Седмокласниците също обогатиха знанията си. Посетиха Природонаучния и Археологическия музей. Учениците от III "А,“, IV "А“ и IV "Б“ класове направиха флаш моб, за да почетат празника. Представители на училищния парламент гостуваха на III "Б“ със забавна викторина. Учениците от III "В“ и IV "В“ клас изработиха проекти, посветени на Апостола. Петокласниците си припомниха мъдрите мисли на Левски. Обещаха, че ще пазят скъпото  му име, ще го носят с чест в сърцата си и ще пазят заветите му навеки.

Учениците от всички шести класове направиха възпоменателен рецитал, посветен на патронния празник на училището. Събитието бе проведено пред паметника на Васил Левски, на Бунарджика, а началото бе поставено в 12,00 ч. вчера. Пред многобройната публика учениците рецитираха стихотворението " Обесването на Васил Левски " на Христо Ботев под звуците на акапелното изпълнение на песента по същия текст. Заветите на Левски бяха припомнени от двете   водещи на събитието, което приключи с поставянето на цветя в чест на преклонение пред личността и делото на Васил Левски.

Патронният празник на училището е повод за още две добри инициативи. ОУ "Васил Левски обяви конкурс за химн на училището, в който могат да се включат всички ученици от училището. Подробности, относно регламента, могат да се видят във Фейсбук страницата на ОУ "Васил Левски“ Пловдив.

От 20-и до 24.02.2023 г. във фоайето на втория етаж на училището отваря врати изложбата на историческа тематика. Експозицията е подготвена от Петър Смиленов - учител по история и цивилизация и възпитаници на  ОУ "Васил Левски“ Пловдив. "Нека заедно продължим да възпитаваме децата си в любов към родината! Да знаем и помним своята история и се гордеем с нашите национални герои", споделя екипът на училището.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/OU-Vasil-Levski-v-Plovdiv-otbelyaza-svoya-patronen-praznik-s-poredica-ot-deinosti-1571741
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.