Незаконният колеж в Карлово- с 14 дипломи за 5 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 17.04.2006Коментари ()1270
Над 100 студенти са напуснали нелегитимния Международен есперантски колеж в Карлово, след като Окръжната прокуратура в Пловдив поиска в съда неговото закриване. Това призна пред Дарик ректорът проф. Божидар Леонов. Според него само 20 задочници продължават да посещават лекциите в специалността “Организация и управление на туристическото обслужване” в Бургас. Сградата, предоставена на колежа от община Карлово, е заключена, установи проверка на Дарик.

Проф. Леонов заяви, че семестриалните такси, които са в размер на 350 лева, няма да бъдат връщани при евентуално закриване на нелегитимното висше училище. Той твърди, че при постъпването си студентите са били информирани, че дипломите им не са валидни на територията на страната и са подписали за това декларация. Ректорът на нелегитимното висше училище подчерта, че по негово разпореждане за втория семестър такси не са събирани заради атаките на прокуратурата.

По негови данни от 2001 г. досега колежът е издал едва 14 дипломи. Според Леонов причината не е недоволство от качеството на обучение, а точно високите изисквания.

Той заяви, че карловският колеж се отличава от останалите нелегитимни ВУЗ в списъка на прокуратурата, защото не се е отказал да търси акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация. Леонов смята, че е премахната основната пречка за получаването й - липсата на сграда. Той съобщи, че наскоро е закупен терен в Карлово и в момента се работи проект, но отказа да посочи местонахождението.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nezakonniyat-kolezh-v-Karlovo-s-14-diplomi-za-5-godini-15890
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.