Защитата на Бакърджиев ще търси споразумение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:02 / 21.04.2006Коментари ()857
Защитата на обвинения Любомир Бакърджиев, адвокат Петър Хранов обяви, че ще търси споразумение с прокуратурата, така че Бакърджиев да избегне затвора, предвид предишната му присъда, чийто изпитателен срок изтичал скоро. Дали ще има споразумение, ще стане ясно през следващата седмица.

Очаква се днес материалите от дознанието по случая на Автомагистрала “Тракия” с всички събрани доказателства и становището на дознателя Радослав Шомов да бъдат предадени в Районна прокуратура- Пазарджик.

До момента дознание срещу лидера на Атака Волен Сидеров за подбудителство не е образувано, потвърдиха от прокуратурата.

Според адвоката на Бакърджиев много неща по делото има още да се изясняват. На този етап са събрани само доказателства, които да обвинят Бакърджиев, но не и такива, които да го оневинят. В същото време показанията на дядото и внука Докови драстично се разминавали. Защитата обаче отказа на този етап да посочи в какво точно се разминават и кои са “интригуващите неща“ в показанията на дядото на потърпевшия Явор Доков. Срещу шофьора на Волен Сидеров- Любомир Бакърджиев- вчера официално бе повдигнато обвинение за хулиганство, нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и повреждане и унищожаване на чужди движими вещи, заради инцидента на автомагистрала “Тракия”. Мярката за неотклонение на Любомир Бакърджиев остава подписка, предвид факта, че е оказал пълно съдействие и направил самопризнания. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zashtitata-na-Bakurdzhiev-shte-tursi-sporazumenie-16030
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.