Нови декари за Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:38 / 25.04.2006Коментари ()1517
©
Разширяването на територията на Пловдив е основният приоритет на новия заместник кмет на града Петко Атанасов от ВМРО, който ще смени на поста предишния Антон Янев.

Инициативните комитети за присъединяване на селата Ягодово и Крумово към Пловдив се срещнаха с кмета днес, водени от Петко Атанасов, който подаде документите си за овакантената длъжност. До месец крумовци и ягодовци ще проведат нови общи събрания, на които ще поканят кмета Иван Чомаков, областният управител Тодор Петков и министъра на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов.

Последното дело на инициативният комитет на Ягодово за провеждане на референдум за отделяне на селото от община “Родопи” и присъединяване към Пловдив е насрочено във Върховния Административен съд и ще се гледа до месец. Докато се водят делата община “Родопи” е разпродала най- апетитните парчета земя и сега са останили към 280 декара, казват от инициативния комитет. Крумово спечели всички дела, но се оказа, че то няма обща граница с Пловдив, а смятаните до сега гранични земи се оказават собственост на Ягодово. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novi-dekari-za-Plovdiv-16094
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.