Гърция ще е партньор на Пролетния панаир в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:22 / 26.04.2006Коментари ()782
©
За първи път в историята на Пролетния панаир изложението ще има страна-партньор и тази страна ще е Гърция. Това съобщи на пресконференция изпълнителният директор на Международния панаир - Пловдив Йордан Радев. Пролетният панаир започва на 8-ми май и ще завърши на 13-ти и е насочен към потребителските стоки.

"Акцентът ще падне върху развитието на бизнеса и двустранните отношения на България с Гърция", уточни Радев. За първи път тази година, по инициатива на община Казанлък, в рамките на панаира ще бъдат представени съкровищата на тракийските царе. За четвърти пореден път е организирана и самостоятелна изложба за бизнеса на хората с увреждания.

Повече от 53 събития се предвижда да се проведат в рамките на пролетния панаир, сред които делови срещи, семинари, конференции, презентации, изложби и др. По думите на Радев панаирът ще помогне на фирмите - участници да придобият конкретна представа за предизвикателствата, които ги чакат, когато България стане член на Европейския съюз (ЕС). Освен Гърция, има и още много чуждестранни гости, сред които Италия, Индонезия, Полша и други страни.
Йордан Радев съобщи още, че все по-голяма е започнала да става нуждата от увеличаването на изложбената площ и затова се търсели резервни варианти. В инвестиционната програма на българския панаир се предвижда построяването на хотел, който обаче, според Радев, няма да реши проблема с липсата на места за настаняване на гостите. "Дори и да е с 200 или 500 места - той няма да е достатъчен", бе категоричен Радев.

Йордан Радев заяви още, че българският панаир е конкурентноспособен на другите участници в панаирния бизнес.

От своя страна Димитриос Зомас, съветник в гръцкото посолство, заяви, че България бележи ръст в икономическото си развитие и затова Гърция е страна-партньор на Пролетния панаир. Той припомни, че гръцката страна е партнирала и на други изложения, организиран от панаира.

Гърция ще участва с два павилиона на пролетния панаир.

Информацията е на Агенция "Фокус".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Gurciya-shte-e-partnyor-na-Proletniya-panair-v-Plovdiv-16115
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.