Над 1200 фирми ще участват в пролетния панаир в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:31 / 26.04.2006Коментари ()1724
©
Досега 1208 български и чужди фирми от 34 страни са заявили участието си в 26-тия Международен пролетен панаир на потребителските стоки и технологии от 8 до 13 май в Пловдив.

Сред фирмите са реномирани компании от страната и чужбина, които ще покажат последните новости в леката и хранителната промишленост, съобщи в пресклуба на БТА Йордан Радев, изпълнителен директор на изложението.

Експозициите заемат 16 изложбени палати и прилежащи открити площи в панаирното градче.

Най-много са фирмите от Италия, Германия и Гърция. Най-големи изложбени площи са ангажирали изложителите от Гърция, Турция, Полша, Индонезия, Италия и Чехия. Тази година за първи път Гърция ще бъде страна-партньор на пролетния панаир. Много гръцки фирми ще участват в съпътстващите международни изложби в рамките на панаира, каза Радев.

В международната изложба за хранителни стоки и технологии "Фудтех" ще участват 375 фирми от 26 страни, които ще представят машини за хранителната промишленост, хранителни продукти и напитки, оборудване за ресторанти.

Около 226 фирми от 14 страни ще участват в международната изложба за мебели "Мебелтех", представяща строителни материали и мебели.

В международната изложба "Тексмод" за текстил, облекло, кожени изделия, машини и технологии ще участват 204 фирми от 21 страни.

Два специализирани салона - "Енерготерм" и "Хорека", са включени в изложбата "Домтех", в която ще участват 124 компании от 20 страни. Първият салон ще представя уреди за отопление, осветление и климатизация на сгради. Салонът "Хорека" ще предлага оборудване за хотели, ресторанти и кафенета.

В рамките на панаира Българската национална асоциация за етерични масла организира на 11 май пред палата номер 3 "Ден на българската козметика". На церемония ще бъдат връчени грамота и приз "Българска роза 2006" на отличени български фирми от парфюмерийната, козметичната и етерично-маслената промишленост.

За втора поредна година на пролетния панаир ще има и изложба на общините в България, каза Йордан Радев. Досега в нея участие са заявили 32 общини, които ще представят чрез програми и проекти възможностите си за бизнес и инвестиции. Информацията е на в.Дневник.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nad-1200-firmi-shte-uchastvat-v-proletniya-panair-v-Plovdiv-16120
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.