Частни съдия- изпълнители събират 13 млн. на ТЕЦ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:24 / 29.04.2006Коментари ()1126
©
Частни съдебни изпълнители ще описват имущество на неизрядни абонати на “Топлофикация Пловдив” от началото на новия отоплителен сезон, научи Дарик радио. Това стана ясно само ден, след като Съветът на директорите на дружеството одобри искане до Държавната комисия по енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ за поскъпване на 1 мегават/ час на 65,11 лв с ДДС – с 4 лева повече от досегашната цена.

Изпълнителният директор на дружеството Мирко Угринов вече е поискал от Агенцията за обществени поръчки указания за провеждането на конкурс за избор на частни съдия-изпълнители. Имаме намерение да приложим и тази възможност за повишаване на събираемостта, потвърди инж. Угринов. Той призна, че дълговете на битовите абонати в Пловдив надхвърлят 13 милиона лева.

Угринов посочи, че през миналата година при 2 423 изпълнителни листа, издадени от съда в полза на двете пловдивски топлоцентрали, държавните изпълнители са направили едва 136 описа и в дружеството не са доволни от ефективността. Очакваме по-голямо настървение за работа от колегите им частници, подчерта изпълнителният директор на “Топлофикация”.

Наскоро дружеството прекрати договора си с частната компания “Лира 2000” , която трябваше с писма, напомняния и издирвания на адресни регистрации да подпомага събирането на дълговете на битовите абонати. В началото на работата на “Лира 2000” отчитахме ръст на събираемостта между 8 и 13%, но в последните месеци ефектът бе незадоволителен, посочи инж. Угринов. Информацията е на Дарик радио.




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chastni-sudiya-izpulniteli-subirat-13-mln-na-TEC-16182
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.